Hotel Mellain ugostio važnu delegaciju

Čet, 05. Jul. 2018.


Hotel Mellain u četvrtak  05.07.2018. godine među ostalim posjetili su Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik Evropske unije u BiH ambasador Lars-Gunnar Wigemark, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, predsjednica Kantonalnog suda u Tuzli Indira Hadžimehmedović, predsjednik Opštinskog suda u Tuzli, Muhamed Tulumović


Ovom prilikom, ambasador Wigemark obišao je radove na obnovi prostorija Kantonalnog suda i Kantonalnog Tužilaštva u Tuzli, gdje se susreo sa visokim sudskim zvaničnicima. Ovaj projekat je dio šireg paketa pomoći od 20 miliona eura koju EU daje BiH, kako bi se sanirale zgrade sudova i tužilaštava širom Bosne i Hercegovine, u okviru podrške jačanju vladavine prava u BiH. 

Kamen temeljac za novu zgradu položili su Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik Evropske unije u BiH ambasador Lars-Gunnar Wigemark i predsjednik Opštinskog suda u Tuzli, Muhamed Tulumović.

Nakon ove veoma vežne i za pravosuđe značajne ceremonije, gosti su se osvježili i uživali u ukusnim delicijama jedinstvene kuhinje Mellain Hotela.

Goste su na samom ulazu dočekali uposlenici hotela te ih uputili na njihovo unaprijed rezervisano mjesto u kojem su mogli u miru nastaviti sa razgovorom.

Hotel Mellain jedinstven je kada su u pitanju važni sastanci koji zahtijevaju tišinu, diskreciju, ljubaznost i profesionalnost.