U Tuzli počeo Treći simpozij hirurga s međunarodnim učešćem

Pet, 29. Mar. 2019.U Tuzli je danas počeo Treći simpozij hirurga s međunarodnim učešćem. Organizator simpozija je Klinika za hirurgiju Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla. Glavna tema simpozija koji se održava u Kongresoj dvorani hotela “Mellain” danas i sutra jeste “Komplikacije u digestivnoj i visceralnoj transplantacijskoj hirurgiji”.

Simpozij je otvorio Valentin Inzcko Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. Prisutnim doktorima, obratili su se i prof.dr. Zijah Rifatbegović – načelnik Klinike za hirurgiju, prof.dr. Nešada Hotića – direktor UKC-a Tuzla  i dr. Bahrudin Hadžiefendić – ministar zdravstva TK.

-Komplikacije u digestivnoj hirurgiji, njihovo prepoznavanje, dijagnostika i tretman, predstavljaju najteži i najzreliji oblik hirurške prakse i direktno utiču na rezultat liječenja i preživljavanja kod hirurških procedura. Stručno okupljanje sa temama vezanim za komplikacije u digestivnoj hirurgiji, predstavljat će priliku za stručno usavršavanje, prihvaćanje savremenih i modernih procedura u medicini i edukaciju kadra, poručuju organizatori.

Očekuje se učešće preko 150 domaćih i stranih eminentnih stručnjaka iz ove oblasti (Bhreporter)